Čím uplácet porotce?

04.05.2011 23:07

Jako pořadatel se člověk snaží udržovat prestiž a korektnost soutěže, jak jen to jde. Na požádání trpělivě vysvětluju systém hodnocení, ale vždy se najde někdo, kdo o tom pochybuje a obviní pořadatele i porotu z nadržování. Pro někoho jsme prostě parta hajzlíků, kteří si rozdávají ceny mezi sebou. Je pravda, že se soutěže zúčastňuje každoročně ustálená skupina lidí, která se těší na další ročník – a ano, nebudeme si lhát – i na další ceny. Ale všichni také netrpělivě vyhlížíme nové tváře a bedlivě sledujeme, jak si vedou a rozrůstání naší psavecké skupiny vítáme. Jako reakce na všechny pomluvy, a také jako pošťouchnutí nejúspěšnějších autorů soutěže, vzniklo v roce 2002 následující... (D)

 

Vážená(ý) autorko/autore  …………………….!
Vzhledem k tomu, že Tvé příspěvky zaslané v letošním roce do trampské literární soutěže Trapsavec, se nám i přes anonymitu podařilo objevit, obracíme se k Tobě s přátelským a kamarádským návrhem.
Soudě dle Tvých bohatých autorských zkušeností a již získaných ocenění by sis jistě nepřál(a), aby Tvé práce skončily hluboko v poli poražených se třemi nulovými ohodnoceními v prvním kole. Ani my si to nepřejeme a pevně věříme, že projevíš dostatek vůle a charakteru a s touto situací se dokážeš se ctí vyrovnat.
Nakonec to bude pro Tebe jistě naprosto bezvýznamná investice za další úspěch v Trapsavci.
Co pijeme víš a kde bydlíme také.

S kamarádským pozdravem
Lesu ahoj

Porotci 1. kola:
Milan Plch (Belmondo), Víťa Obůrka, Pavlína Veselková (Brtník)

 

 

Vážení přátelé, slavní organizátoři mezinárodní literární soutěže TRAPSAVEC
Obrátilo se na nás pofiderní společenství APPKT blíže nespecifikované lesní zvěře (Plch, Brtník) sdružené v blíže neurčené menší ohradě (Obůrka) s žádostí o přednostní dodávku blíže nespecifikovaného alkoholu. Vzhledem k tomu, že zvěř chovanou v oborách je většinou přísně zakázáno krmit, rozhodli jsme se respektovat zákon a poslat jim prd. Navíc je nám naprosto jasné, že kvalita Juanových prací je natolik na výši, že prostě není možné, aby tuto skutečnost tak renomovaná literární soutěž odmítla respektovat. Jinak se obrátíme k vyšším instancím a v dalších letech budeme požadovat namátkovou dechovou zkoušku porotců na přítomnost alkoholu v krvi, aby se tak do budoucna ochránilo především jejich zdraví a další duševní vývoj. To ať si dotyčná (sběř) zvěř laskavě uvědomí a dle toho se zařídí.

S pozdravem za lesy bez alkoholu

Juanova písemná mluvčí

Aťka