První otevření knihy Mirka Valiny Vlčí pouto

02.11.2014 18:46

Dne 30.11. jsme se konečně dočkali a světlo světa spatřil Mirkův román Vlčí pouto. Stalo se tak v Mázhauzu Galerie města Plzně.

Akce začínala v šest večer a už na začátku bylo plno a připravené židličky ani zdaleka nestačily pro všechny zájemce.

Hned na úvod zahrála kapela Poitín, hrající irské písně, což bylo symbolické, protože i v románu se odkazy na Kelty vyskytují. Pak už zahájila paní Zuzana Motlová, ředitelka galerie, pořad. Mirek představil hosty, jak kapelu, tak i zástupce vydavatelství Beletris, pana Davida Pillowa a samozřejmě Jindru Kouta, herce a recitátora, jemuž připadl úkol přečíst úryvky románu a navnadit ta potencionální čtenáře.

Po prvním úryvku a další písni Poitínu pak Mirek představil sponzory knihy, z nichž jediná soukromá sponzorka paní Jana Čiháková řekla pár slov. Se svou troškou do mlýna přispěl i zástupce vydavatelství pan Pillow. Následoval další úryvek v Jindrově podání a píseň od Poitínu.

V dalším bloku Mirek vzpomenul na své začátky na Trapsavci, spolupráci s Tonyho Puchejřem, slovo dostal i Vokoun. a protže se blížilo ono slavnostní první otevření, Jindra přečetl poslední ukázku a Poitín zase zahrál.

Tentokrát se kniha nekřtila, nepolévala se nápojem, ale připíjelo se jí. A to irskou Tullamore Dew, která je stejná jako kniha - drsná i jemná zároveň.

Já za sebe i za Tapsavce oběma, Mirkovi i románu přeji, aby si získali srdce čtenářů.

Recenzi románu, kterou jsem si dovolil sepsat, najdete na: www.trapsavec.cz/news/mirek-valina-vlci-pouto-recenze/

 

Hafran