Kam za pivem v Čechách a na Moravě - Milan Plch - Belmondo, Eva Obůrková - Šklíba

30.10.2014 15:25

Na cestu do světa se vydává nová kniha, kterou se nám podařilo napsat a právě ji vydalo nakladatelství Computer Press – Albatros Media.

 

Pořídit si ji můžete v každém dobrém knihkupectví nebo knižním e-shopu:

 

https://knihy.cpress.cz/kam-za-pivem-v-cechach-a-na-morave.html

 

 

Průvodce po pivovarech a minipivovarech – nová publikace z řady tuzemských průvodců Kam v ČR. Pivovary jsou přehledně seřazené podle krajů, u těch větších naleznete bližší informace o prohlídkách, o pořádaných akcích a také o dalších zajímavostech, které v daném městě můžete navštívit. V každé kapitole jsou také informace o pivovarských muzeích, o návštěvnických centrech, pivních stezkách, festivalech a pivních slavnostech. Nezapomněli jsme ani na přehled specializovaných obchodů s pivem nebo pivoték a také na výčet nejpověstnějších hospod a pivních barů v Praze, Brně a v Plzni.

 

Pivní zajímavosti:

 

Cesta pivních znalců * Za Mazlíkem – největším pivním sudem * Měna krytá tekutým zlatem * Kde najdete skutečný Metr piv * První pivotel světa * Pivní akademie * Mistrovství světa v koulení pivních sudů * Létající pivovary * Chrám chmele a piva * Muzeum lidu chmelové kultury Homolupulů * Pivní a pivovarská naučná stezka * Nejvýš položený pivovar * Postřižinské pivovary

 

Ale hlavně můžete zjistit kam vyrazit na různé druhy piv:

 

Piva svrchně, spodně i spontánně kvašená - stouty, pšeničná piva, portery, ALE typy, ležáky plzeňské, mnichovské i vídeňské, ochucená piva, pivní kořalky, pivní zmrzlina, pivní kosmetika.

 

Přejeme vám příjemné čtení a ještě příjemnější poznávání pivních chutí

 

Šklíba a Belmondo