Trapsavecká slezina 2023

07.11.2023 19:11

Tentokrát v tradičním listopadovém termínu (na rozdíl od minulé, lednové) se konala v Těnovicích další z trapsaveckých slezin. Jako obvykle začala vydařenou páteční zpívanou, která se protáhla až do tří hodin po půlnoci. Muzikantů se sešlo opravdu hodně, ale hlavní hvězdu večera byl Šedifka, jemuž víc než zdatně sekundovala Bouřka ze skupiny H.R.A.

Jakmile se po dlouhé noci účastníci probudili do sobotního rána, část z nich se vypravila na výpravy do okolí a na houby, větší část mužského osazenstva pak řezala a štípala dříví, aby bylo večer teplo.

Večer došlo na informace a diskuzi o právě probíhajícím kulatém padesátém ročníku Trapsavce, o místě konání, programu, pozvaných kapelách, skládání poroty, přípravě, psaní a zajišťování financování knížky k padesáti ročníkům naší soutěže formou trampské akciovky, i o chystané výstavě v Jílovém, která bude tomuto výročí věnována. Chystá se toho mnoho a tak bylo tohle povídání tentokrát delší a otázek i námětů hned několik.

Pak už došlo čtení letošních příspěvků na téma Trampové na sněhu. Zaznělo osm povídek, jedenáct básní, jeden písňový text a další dvě pro tuto příležitost složené zazněly naživo. Autorsky se podíleli Hanka Hosnedlová, Tapi, Aťka, Waki, Wattapa, Kytka, Šikulka, Stani, Víťa Obůrka, Tony, Tom, Miky Marusjak, Jirka Pachl, Hafran. Ze sleziny opět vznikne sborník, který bude ke stažení na naších stránkách a několik vytištěných kusů bude účastníkům sleziny k dispozici pro zakoupení.

No, a po literatuře přišla opět na řadu muzika a hraní do rána.

Celkem bylo napočítáno 36 účastníků. Další slezina se uskuteční za rok a jejím tématem bude „100. ročník Trapsavce.“ S došlými příspěvky mají organizátoři speciální záměry, nechte se překvapit!