43. oheň Trapsavce

02.06.2017 09:53

Mail z Prosetína do Plzně:

Ahoj Hafrane. No, letos je krásně, tak by to mohlo vyjít! Nabízím své důchodcovské svalstvo na pomoc přípravy letošního Trapsavce. Bokajs 

Odpověď : 

Jo! 

Tož čtvrteční odpoledne mne zastihlo u místního divu - viklanu a následně u točeného, točeného útlou japonskou ručkou v místní družině mládeže, obchodu, TV místností a vůbec v středo bodě dobré nálady v Kadově. Na louku „U loukařů“ to fakt bylo co by kamenem asi padesátkrát dohodil. Srubové a prkenné městečko. Jak vystřižené ze zlaté horečky. Dřímá v očekávání trampského národa. Jen pár lidiček zažilo poklidný večírek při broukaných baladách a zvucích vinných špuntů deroucích se z hrdel lahvoní.

 

Čtvrteční soustředění - Pavlís, Joko, Tony

Dopolední pátek se samozřejmě nesl v pracovním rachotu. Tu rýč zazvonil o zlomyslný šutrák při tvoření ohniště, jadrná řeč zněla od zadrhnutého hřebíkostroje na vlajkovém bidlu, motorová pila tvrdila že tedy bez benzínu tu hranici asi nedoděláme a vyhladovělá strunová kosa měla hody. 

Páteční práce - Bokajs ryjící, Hafran znavený

Odpolednem zněl nepřetržitě vítací chorál. Vrcholně se neslo echo: „Je tu kompletní „Falešná karta“! Z dálného východu, přes celnice moravské a české byl dovezen kontraband skvělého materiálu na výrobu potřebných laviček. Přilehlý smrkáč se plnil stany, bivaky a přístřechy. Až na jeden modrý vše splynulo s pozadím. Večer byl bujarý, plný radosti ze setkání s kamarády. Utvořila se dvě důležitá centra. Oheň a voda. U debatního ohníku se přetřásaly zásadoviny lesního i jiného přežití, na druhém konci dřevěného labyrintu dunělo osm kytar. Fakt jsem nevěděl kde být dřív, abych pochytil co nejvíc toho krásného člověčenství.

Jeden ze dvou letošních ohnivců - Mejla

Sobota se již od rána plnila očekáváním. Kruh kolem ohniště obkroužily lavičky, připínáčková četa s nasazením všech prstíků vytvořila galerii Trasy. Na pultech fošnových obchodů se vyrojily cennosti z říše tiskovin. Vystaveny byly i lákavosti do připravené tomboly. A pak to vypuklo. Trapsavití, křest miniatur, křest knížek. Bezvadná muzika, nápadité aranže, smysluplné texty a nakladatelské nadšení. Rozhodně nic falešného! Beseda s porotou, kterou nás provedl perfektně připravený Belmondo. Dotazy? Jako vždy - žádné! 

Křest Miniatur zakladatelky Trapsavce Briggi - kmotry Kavče a Hafran

Křest Brdských povídek III - na pódiu přítomní autoři

Skvělá Falešná karta

A to už se od Kadova pomyslně vznáší vůně pečeného vepřového. Prostě pauza do 20 hodiny. Na plavení, napojení a vyhřebelcování koní. Po akademické čtvrt hodince pokynul svým nosičům ohně „šerif“ Hafran. Klobouk dolů pro jeho nasazení pro zdar celého setkání! Dlouho očekávaný maraton čtení, přednášení, tomboly a lidumilného hraní se protáhl do půl druhé ranní. To jsem já upadl do kanafasu jako jeden z prvních. Nepřísluší mi hodnotit! Ale jedno vím jistě! Za těch několik předchozích ročníků, které jsem v této krásné společnosti pobyl, jsem nezažil tolik osvobozujícího smíchu a pobavení. Díky poroto! Nedělní ráno - jako když do vrabců střelí. Jeden flek za druhým narovnával svou proleželou trávu. Mizí vše co bylo doneseno. Drny přikryly vychladlý popel, kameny znovu vytvořily své zátiší. Posekané seno se rozhodlo uschnout pod žhavým sluncem. A náš koncový oddíl se vydal na známou bojovku zvanou „Cestování českými drahami“. 

Howg.

Bokajs, T.O.Island

Foto: Haluz

Druhý ohnivec Kačer konzultuje činnost se Štěňátkem

A je tady zapálení: Bokajs, Velkej Václav, Lucka a FOtep

Zapáleno

Noc nad Trapsavcem

Dočteno, ceny rozdány, Falešná karta a spol hrají

Bokajs, T.O.Island