Jan Frána - Hafran - PAVOUČÍ PŘÍPAD

03.11.2020 17:57

Třetí autorova detektivka z trampsko-vodáckého prostředí.

Hlavní dějová linie tohoto detektivního románu se odehrává v roce, který uplynul mezi příběhem Afričana a Případem pohřešovaného háčka (Klika, 2018).

Byla kdysi dávno jedna tajná trampská osada Pavouci a její camp Pavučinec, jehož polohu neznal nikdo, kromě členů oné osady. Pak na jeho místě vyrostla vojenská základna Bonanza a osada se rozpadla.

Kapitán kriminálky Jan Sladký, mezi trampy zvaný Kozina a jeho manželka Klára dostávají od kamarádů z T. O. Daisy svatební dar v podobě poukazu na únikovou hru na Bonanze. Připojí s k nim i kamarádi z osady a společně se vydávají hrát.

Aniž by to tušili, hra je přivede právě tam, kde Pavučinec kdysi býval. Dostávají se tak do společnosti dalších hráčů a do víru událostí, jež mají své kořeny právě nejen zde, ale také v minulosti. Pavoučí hra začala a oni zjišťují, že z ní není úniku. Je třeba ji hrát bez ohledu na dramatické okolnosti…

Když už se zdá, že je případ s Pavoučí hrou společným úsilím profesionálního detektiva Koziny a jeho amatérského kolegy Hároše vyřešen a pachatel je odváděn do vazby, zazní z jeho úst slova, která spustí sled dalších nečekaných a tragických událostí. Komu byla slova určena a co základna Bonanza skrývá? Nebo je třeba hledat jinde? Kdo koho nakonec lapí do Pavoučí pasti, spleti stop a nástrah?

Na knize se podílelo hned několik dalších trapsavců, ilustracemi jí obdařila Pavla Slepičková - Pavlís, obálku navrhl Stanislav Dlouhý - Hadži, korektur se zhostila Hanka Hosnedlová a kniha vychází v nakladatelství Klika, patřící Jiřímu Noskovi - Pígovi, který je i autorem sazby.

 

Jan Frána, držitel 2. místa v Ceně Jiřího Marka pro nejlepší česky psanou detektivku roku 2018, udělované českou sekci Mezinárodní asociace autorů detektivek – AIEP za knížky Případ pohřešovaného háčka (Klika, 2018) a  Pavoučí případ  (Klika, 2019)

 

K sehnání u autora Hafrana hafran4@seznam.cz nebo na e-shopu Trampskeho magazinu