Jan Frána Hafran - Přání a sny - CD mluveného slova, čte Jindra Kout

01.12.2013 19:36

Začalo to všechno díky Mirkovi Valinovi. Už jen tím, že uspořádal první trapsavecký večer Mladé Tužky aneb Nová jména literárního západu, na které zajistil čtení povídek Jindrou Koutem, skvělým recitátorem a hercem. Když jsem slyšel v jeho interpretaci své povídky a viděl pozitivní reakce publika, blesklo mi hlavou: „Tohle jsem si měl nahrát!“

Čas běžel a jednoho dne se mi Mirek pochlubil, že s Jindrou začíná natáčet audio verze některých svých povídek. Přiznávám, že jsem mu to záviděl a hned mne napadlo, že bych se mohl nějakým způsobem přidat a nechat si alespoň jednu ze svých povídek také nahrát. No, nevyšlo to, a já se té myšlenky postupně vzdal.

Kdo se jí ale nevzdal, byl Mirek. A rovnou přišel s tím, že by to chtělo udělat celé CD, což vychází na pět povídek. A když už byl tak rozjetý, přesvědčil o tom i Jindru. Jenže mne zastihl ve skeptickém období, takže mu chvilku trvalo, než mne ukecal. Nicméně, díky jeho vytrvalosti a neústupnosti, jsme jednoho červnového dne 2013 naklusali ve složení Jindra Kout, rozhlasová režisérka a Jindrova manželka Eva Willigová, Jirka Kunc – Pompo, v roli mistra zvuku a technika a moje maličkost v roli užaslého diváka, do studia.

Bylo načteno pět povídek ze sbírky Trapsaveckých Miniatur č.20 – Přání a sny a Pompo zajistil jejich profesionální mastering. A protože ve sbírce je zařazena i báseň, přesněji písňový text, který dal sbírce název, vzápětí mne napadlo, že by na CD měla být i ona píseň. Bylo tedy na mne, abych pro změnu já ukecal členy naší osadní kapely KufráCi (Jirka Kuba – Vodník, Dany a Hafran Fránovi a Ivoš Cibulka – Cíba) k jejímu natočení. To se povedlo v září a po dokončení finálního střihu a výrobě obalů a CD samotných je výsledek na světě. Křest proběhl na Trapsavecké slezině v Těnovicích 23.listopadu.

Doufám, že ti, kdo se odhodlají si CD pořídit a poslechnout si ho, nebudou zklamáni a že jim přinese příjemné chvilky při poslechu. Pro lepší představu o výsledku přidávám ukázky.

BlízkéSetkání-vzorek.mp3 (354455)
jenomjednou-vzorek.mp3 (1350870)
Lávka-vzork.mp3 (581825)