Trapsavecké Miniatury č. 95 - Petr Dolležal - Dollyk - BůH ZATÁHL OPONU

11.07.2022 15:10

Dollykova sbírka v podedici Trapsaveckých Miniatur jménem Druhá šance vyšla v roce 2021 a nesla titul Kořeněný bramborový placky. Pokřtili jsme ji na vyplaveném Trapsavci v České Kanadě a dalo se předpokládat, že na svou další sbírku v naší edici si bude muset Dollyk zase hezkých pár let počka, do doby, než spustíme třetí kolo titulů pro velmi plodné autory. Tak by to jistě bylo, kdyby….

Kdyby nás Dollyk tak náhle a neočekávaně opustil v prosinci 2021. Pro náš trapsavecký svět to byla veliká rána, a tak když za mnou přišli Hadži se Šikulkou, jestli bych udělal výjimku a vydal Dollykovi na rozloučenou třetí a poslední sbírku na rozloučenou, neváhal jsem.

Měl jsem jen obavu, jestli po něm zbylo dostatek materiálu. Bylo ho víc než dost, a to materiálu hodně kvalitního. Udělali jsme výběr a sbírku poskládali. Díky přispění obou výše jmenovaných kamarádů se vše podařilo a my mohli sbírku s příznačným názvem Bůh zatáhl oponu na letošním Trapsavci pokřtít. Byl to velmi emotivní okamžik a aby toho loučení nebylo málo, Dollyk ještě navíc získal v Trapsavci 2. místo za báseň My vandráci.

Tu vám teď přikládám a zdravím Dollyka tam nahoru.

Hafran

 

 

 

My vandráci

 

Rosa nám myje boty zablátené

Čakáme na jar

Dve duše zal'ubené

 

Do piesku nakreslíš znamenie cesty

Krútí sa ako had

Slnko už nespí

 

Půjdeme bez dechu krajinou lesů

Všechno co mám tak rád

Na zádech nesu

 

Držíš mě za ruku, běžíme strání

Všechno co miluji

Svírám teď v dlani