Porota 43. ročníku Trapsavce zasedla…

25.04.2017 20:01

… a vyseděla výsledky. Ze 6-ti členné poroty ve složení Aťka, Belmondo, Hadži, Přebral, Kuba a Vojta Kiďák Tomáško se o třetím víkendovém víkendu sešli první čtyři jmenovaní členové poroty na slezině. Ta se konala, jak je posledních pár let zvykem, na chatě v Háji, nedaleko Druztové u Plzně.

Počasí porotě sice příliš nestálo, ale roztopený krb poskytl dostatek tepla, aby měli porotci dobré podmínky k práci. Před tím ale porotci absolvovali za účelem okysličení mozků deštivou vycházku podél Berounky a až po ní začali svou práci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moderováním poroty se ujal Vokoun, který dohlížel na regulérní průběh rokování, připraven celou vahou své osobnosti zabránit případným bitkám mezi jednotlivými členy poroty. Naštěstí takový zásah nebyl potřeba.

Hodnocení i v této fázi probíhal anonymně, porotci jména autorů neměli k dispozici, ale dělalo se už po kategoriích, aby mohlo být stanoveno pořadí v každé ze šesti z nich. Na závěr byla vybrána práce, jejíž autor obdrží Zlatého Trapsavce.

Až poté Vokoun odtajnil jména autorů a bylo na porotcích, aby byli překvapeni, koho ocenili a koho naopak setřeli.

 

Po několika hodinách bylo hotovo a výsledky předány. Porota byla odměněna zaslouženou večeří, po níž se do noci povídalo, sice nejen o Trapsavci, ale přeci jen hlavně o něm.

 

Všem členům poroty, kteří přečetli a obodovali oněch 212 letošních prací, patří velký díky za jejich nelehkou práci. Výsledky se pochopitelně dozvíte až na slavnostním vyhlášeni na Ohni Trapsavce poslední květnový víkend a pokud se ho nebude moci zúčastnit, budete si o ně moci napsat.

 

Vítězné práce už byly zaslány Šlápimu k zalomení do sborníku tak, aby Tony mohl zajistit jeho tisk a sborník už byl všem účastníkům na ohni k dispozici.

Na setkání se všemi na ohni se těší

 

Hafran

Foto: Přebral