Případ zatoulanýho rybáře - Jan Frána - Hafran, ilustrace Pavla Slepičková - Pavlís

12.09.2017 12:12

Těsně před prázdninami vyšla v nakladatelství Beletris Hafranova kniha, obsahující 3 trampské detektivní novely. Vydalo ji nakladatelství Beletris nákladem 1000ks, má pevnou vazbu a 247 stran. Ilustrací na obálce a třemi dalšími uvnitř přispěla ke vzniku knihy i současná dvorní trapsavecká ilustrátorka a současně i zkušená oldpsavkyně Pavlís. Kniha je k dostání v běžné knižní distribuci, na e-shopu Trampského magazínu, v Plzni u Limana, případně u autora.

Případ zatoulanýho rybáře

Náš příběh začíná na velkém vandru party kamarádů z trampské osady Daisy. V okamžiku, kdy najdou mrtvého rybáře na tom nejméně pravděpodobném místě, v trampském campu, kterak daleko od jakékoliv vody chytá v ohništi. Čeká je setkání s kapitánem Sladkým z kriminálky, podezření z vraždy i dramatická noční návštěva. A je na kapitánovi, který byl kdysi mezi trampy známý pod přezdívkou Kozina, aby našel pravdu. Není na to sám, zdatně mu sekunduje kamarád Hároš z T.O.Daisy, amatérský detektiv, obdařený intuicí a neskutečným detektivním štěstím.

Red Rocks

Druhý případ nás zavede do bývalého vojenského prostoru Rudé Skály, který býval vždycky trampským rájem osady Red Rocks Rangers. Po odchodu armády se oblast stává středem pozornosti různých zájmových skupina a naši hrdinové se ocitají uprostřed podivných událostí, jejichž předivo není snadné rozplést. Naštěstí přichází na pomoc profesionál Kozina a spolu se nadšeným amatérem Hárošem se dávají do práce. Karta se začíná obracet.

Madona

Na počátku třetího příběhu přivádí své nové kamarády Kozina do kraje, kde začínal svou kriminalistickou kariéru v naději, že mu Hároš pomůže zbořit jeden starý kriminalistický pomníček. Obnovený zájem o starý případ spouští nový sled událostí a jen společné úsilí obou vede k rozluštění většiny tajemství. Ale na to, aby odhalili to největší, nestačí. Naštěstí dostávají nečekaného pomocníka a pravda je konečně odhalena.