VANDR TRAMPSKÝM KOMIKSEM I.

15.05.2012 22:23

Pět trampských povídek zpracovaných do komiksové podoby, které vydal Avalon v prvním svazku nově vzniklé komiksové trampské edice, jako svoji 106 publikaci.

Autorem kreseb je Tom Zvědělík - Hohe a graficky je zpracoval Stanislav Dlouhý - Hadži.

Rozsah sbírky je 40 stran na poctivém 100 gramovém papíru.

 

POVÍDKY:

Co vyprávěl Měsíc padajícího listí před svítáním

Jaroslava Šálková - Kavče

Pod převisem uprostřed pískovcových skal sedí u ohně dvanáct velmi zvláštních, chtělo by se napsat lidí, ale není tomu tak. Ale táboří tam už stovky let a vcelku spokojeně. Občas musí umravnit nezvané vetřelce, třeba žoldáky z třicetileté války, nebo oddíl agresivních esesmanů. Trampy však mají rádi. Jednoho večera k nim přiběhne uřícený tramp Colťák s varováním, že dole v údolí je ochranářská šťára a vzápětí opravdu přichází v doprovodu policie sebevědomý mladý nadějný ochranář, ozbrojen legitimací i odznakem.

Akorát včas, protože dvanáct, chtělo by se napsat lidí, se již pod svým převisem začínalo nudit.

 

Pentličky

Mirek Valina

Obyčejná plavba Wyrňáka s Fištou kánoí po Duhové řece. Je přece potřeba jednou za čas protáhnout i jiné svalstvo, než jen nohy na vandru.

Obyčejná plavba, alespoň do té doby, než se u kánoe vynoří z vody vodník, vyleze na palubu a začne roztouženě balit dlouhovlasého háčka Fištu.

 

Bludný kořen

Michael Antony - Tony

Nepříliš optimistická blízká budoucnost. Lidé žijí v ghettech, rozdělení do bonitních kast a za svévolné odčipování je trest nejvyšší.

Jack a jeho kamarád najdou při likvidaci staré zástavby ukrytou trampskou kroniku a při jejím čtení zatouží po stejném svobodném životě v lesích, jako měli „ti trampové“.

Zjistí, že v náhle ukončené kronice je popsaná cesta ven a drama útěku do lesů a k táborovým ohňům začíná…

 

Jára Cimrman a lesní moudrost

Iva Synáková - Tapi

Albert Einstein, Charlie Chaplin a hlavně Ernest Thompson Seton a český génius Jára Cimrman jsou hlavními aktéry historického příběhu odehrávajícího se v městské džungli New Yorku. Mnohá překvapivá odhalení o vzniku woodcraftu a nepřímo i trampingu jsou samozřejmostí.

 

Lumírek

Jan Valeš - Jenýk

Jedna trampská osada má svůj flek kdesi uprostřed Sedmihoří a v kamenném kruhu kolem ohniště má své pevné místo i Lumírek - podivný kámen, z jedné strany podobný obličeji, nebo po pečlivějším pohledu i lebce.

Nejhorší, co může kolemjdoucí rodinku při pohledu na tento zvláštní kámen napadnout, je myšlenka, že by se jim tento kamínek krásně vyjímal na zahrádce.

Opravdu je to hloupý nápad. Moc, moc a ještě jednou moc hloupý…

 

V případě zájmu o VANDR TRAMPSKÝM KOMIKSEM I. piš na:

e-mail: tony.avalon@seznam.cz

SMS: 608 774 099

Cena komiksu je 45 Kč a poštovné 14 Kč.

 

Stačí uvést svoji adresu se jménem a název komiksu a bude ti obratem poslán i s přiloženým číslem účtu (s variabilním symbolem) a složenkou typu C.

Způsob platby bude na tobě.