Vlci ve Válci

10.04.2015 12:03

"Smečka vlků byla při přecházení rozvodněné řeky stržena do válce pod Radošovským jezem. Přivolaní záchranáři...." tak nějak by mohl začínat článek s tímto titulem. Ale nezačne, neboť řeč bude o představení knihy Vlčí pouto spisovatele a dvojnásobného Zlatého Trapsavce Mirka Valiny v pražském klubu Válec.

Toto příjemné a neformální setkání, doprovázené písničkářem Jankem Eretem, moderoval sám autor, četbu ukázek obstaral herec a recitátor Jindra Kout, které mimo jiné přečetl i recenzi z pera nepřítomného Jaroslava Šlejmara - Kutlocha, další známé postavy z trapsaveckých kruhů.

Příležitost podělit se o dojmy z četby knihy dostali i Dany a Hafran, o její přípravě povyprávěl pan Stanislav Hudský z nakladatelství Beletris, s autorem fotky na titulce Jiřím Lipkou - Carmenem jsme si popovídali o okolnostech jejího vzniku na ohni Trapsavce v Přebudově. 

Musím ještě doplnit, že mezi posluchači nechyběli Trapsavci a porotci Madelain, Pavlís, Eva Doudová, Kawi, Tony, Cimbura, Přebral, Pígo. Pokud jsem na někoho zapomněl, omlouvám se.

Večer to byl nad očekávání příjemný a je dobře, že se jeho uspořádámí Mirkovi podařilo, protože jeho kniha je tak mimořádný počin, že si to vrchovatě zaslouží

Více fotek z akce je k vidění na hafran.rajce.idnes.cz/Vlci_ve_Valci

Hafran